tisdag 22 februari 2011

En dag i vet-stud's liv (under pågående reproduktionskurs)

Nej man har inte så mycket liv (synonymt med fritid) under årskurs 4. Men man får göra roliga kliniska saker. Idag var det bajsfest. Förlåt, jag menar rektaliseringsövning på nöt. (Och det är inte mjölkkornas fel att de är högproducerande och måste äta mycket kraftfoder så att de får diarré.)


Under kliniksnurran färdas vet-stud's i minibussar dit de ska för att göra roliga kliniksaker. Kallt är det just nu, såväl i som utanför minibussen.


En vet-stud vet att gå in genom dörren märkt "Veterinärsluss".


Vilken vet-stud som helst i åk 4 känns igen på blå pyjamas och svart fleece-tröja märkt med KRAFFT. Under just reproduktionskursen ses vilken vet-stud som helst ofta i sällskap med glidslem.


Efter glädjen över att kor har äggstockar så fryser vilken vet-stud som helst, i väntan på att andra vet-stud's ska skrubba rent sina stövlar och rektalkappor. Självklart klädd i blå pyjamas och svart fleece-tröja.


En frysande vet-stud fotograferade en annan frysande vet-stud. Den här har förlagt sin svarta fleece-tröja och avviker därför med en grön fleece-tröja och ser oförskämt glad ut trots kylan och det faktum att klockan är över lunchdags. Det måste vara glädjen över att kor faktiskt har äggstockar.


Vilken vet-stud som helst pluggar självklart på kvällen till sin reproduktionstenta, innan ko-lukten tvättas bort ur håret. För imorgon blir det bara föreläsning och då är det värt att tvätta håret.

Inga kommentarer: